Seven Soul Motion
Image default
Eten en drinken

Big Green Egg – een kamado BBQ

De Big Green Egg is niet zomaar de eerste de beste BBQ. Deze barbecue is namelijk het favoriete speeltje van iedere topchef. Het grote groene ei is van topkwaliteit en beschikt over een ingenieus luchtcirculatiesysteem waardoor je hem in kunt zetten voor vele kook-toepassingen. Met de Big Green Egg kun je koken, bakken, braden, en grillen. Een all-in-one alleskunner!

 

Wat maakt de Big Green Egg zo speciaal

Om te beginnen is de Big Green Egg geen 13 in een dozijn barbecue. Hij is vervaardigd van zeer robuuste materialen waarbij het hoofdbestanddeel keramiek is. Niet zomaar een keramiek, maar een type dat door NASA ontwikkeld is. Naast zijn hoogwaardige materialen heeft hij ook een bijzonder design. Het model wordt ook wel kamado genoemd. Kamado betekent in het Japans namelijk oven, en in een oven kun je allerlei gerechten bereiden. De Kamado Big green egg is dan ook een BBQ waar je echt vanalles mee kunt maken.

Topchefs 👨‍🍳 houden van deze barbecue, en dat is niet zonder reden. Het eten dat je in de Big Green Egg bereid blijft namelijk heerlijk sappig en van smaak. Door de unieke luchtcirculatie worden vlees🍖, groenten🥦, en andere ingrediënten 🍄 op de beste manier gegaard, en dat proef je!

 

Verschillende kamado’s maar de Green Egg springt er bovenuit

Je kunt meerdere kamado bbq’s kopen, maar de Big Green Egg is wel een van de beste. Het design is uniek, en tevens zijn uitstraling. Bij de Green Egg wordt namelijk ook hout gebruikt voor bijvoorbeeld de handgreep en de plateaus aan de zijkanten, en dat is niet het geval bij andere kamado bbq’s. Daarnaast kun je zeer veel accessoires kopen voor de Big Green Egg wat hem onderscheidt van de rest. De accessoires zijn zeer uiteenlopend, van druippannen tot aan gietijzeren roosters, en van oven-pannen tot aan grillroosters. De Green Egg is hierdoor multifunctioneel en zeer breed inzetbaar.

 

Verschillende modellen kopen

Je kunt verschillende modellen kopen van de Big Green Egg, en ze zijn er van klein tot groot. Niet iedereen heeft een grote kamado bbq nodig, en voor 4 personen is de mini de beste keuze. De mini heeft een rooster diameter van 25cm. De mini-max en small zijn een slag groter en hebben beide een rooster diameter van 33cm. Na de mini-max en small komt de medium en large, met daarop volgend de xlarge en 2xl (xxl). De 2xl is het grootste model uit de Big Green Egg collectie, en is geschikt voor uitstekend geschikt vanaf een man of 10 a 12. Zijn rooster diameter is namelijk 73cm wat er voor zorgt dat je flink wat vlees of andere ingrediënten op het rooster kwijt kunt.

 

Persoon advies over kamado’s

Wanneer je op zoek bent naar goed en persoonlijk advies, dan kun je eens contact opnemen met een van de grootste Big Green Egg leveranciers van Nederland en België, en dat is CookersAndGrills. Zij zijn beslist de specialist op het gebied van kamado’s en helpen je graag verder. Uiteraard kun je ook een kijkje nemen in de showroom of eens een workshop volgen onder leiding van een topchef.