Seven Soul Motion
Image default
Eten en drinken

Duurzaamheid? Vervang je waterkoker voor een kokend water kraan van FlexTap!

Tegenwoordig wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Hierom zijn duurzame oplossingen steeds vaker terug te vinden in en rondom het huis. Natuurlijk is duurzaamheid ook belangrijk in de keuken. Hierom kan het voordelig zijn jouw waterkoker te vervangen voor een kokend water kraan.

Energieverbruik bij een kokend water kraan
De eerste vraag bij duurzaamheid gaat vaak over het energieverbruik, helemaal in de tegenwoordige tijd waarbij de energie prijzen flink stijgen. Gelukkig zijn de kokend water kranen van tegenwoordig een stuk zuiniger en besparen ze vaak nog op energie ten opzichte van een waterkoker. Een waterkoker verbruikt namelijk flink wat stroom en een kokend water kraan van FlexTap verbruikt standby maar 1 watt om het water op temperatuur te houden.

Ga waterverspilling tegen

Niet alleen bespaart een kokend water kraan op de energiekosten, ook ga je verspilling van water aanzienlijk tegen. Met een kokend water kraan gebruik je namelijk alleen de hoeveelheid water die je nodig hebt voor een kopje thee of een pan. Met een waterkoker pak je meestal meer water dan je nodig hebt waardoor je een deel weggooit, in het kader van duurzaamheid is dit natuurlijk niet bevorderlijk.

Hoe kan een kokend water kraan nog duurzamer?
Bij FlexTap hebben ze hier een oplossing voor, zorg dat alle onderdelen in de kraan gemakkelijk te vervangen zijn. Niet alleen via de geboden reparatie service maar ook gemakkelijk zelf thuis. Wanneer je waterkoker kapot gaat dien je een nieuwe te kopen, bij een kokend water kraan van grote waarde zit je hier niet op te wachten. Hierom heeft FlexTap besloten dat alle onderdelen gemakkelijk te vervangen zijn. Op deze manier kan jij langer genieten van je kokend water kraan en wordt de wereld toch weer een stukje duurzamer doordat de kranen niet weggegooit hoeven te worden.