Seven Soul Motion
Image default
Electronica en Computers

iPad 2019 versus iPad 2018: Wat maakt een jaar voor verschil?

Als je op zoek bent naar iPad en niet te veel geld wilt uitgeven kom je als snel bij de basistablet van Apple. Als je nog meer wilt besparen kunnen we een refurbished iPad aanbevelen. Bij refurbished aanbieders vind je ook nog iets oudere modellen zoals de iPad 2018 en iPad 2019. De vraag bij deze twee Apple iPads: is de nieuwere tablet ook beter dan zijn directe voorganger? We beantwoorden deze brandende vraag in dit vergelijkings artikel.

Of je nu een oudere iPad hebt en je je afvraagt of je moet upgraden, of dat je gewoon op zoek bent naar een tablet en wilt weten wat de meest betaalbare optie van Apple te bieden heeft, wij helpen je op weg. Hieronder gaan we ons verdiepen in alle verschillen tussen Apple’s 2019 iPad en de iPad uit 2018. Zo kun jij beslissen welke het meest voor jou geschikt is.

Prestaties, accuduur en opladen

Het is ongebruikelijk dat Apple een nieuwe iPad-versie uitbrengt en de prestaties niet verbetert, maar de iPad 2019 heeft dezelfde A10 Fusion-chip als de iPad (2018). Dat gezegd hebbende, komt de iPad 2019 met 3GB RAM, in tegenstelling tot de meer bescheiden 2GB van de iPad 2018. Dat betekent dat je kunt verwachten dat de nieuwere iPad een beetje sneller is dan zijn voorganger, waarbij de 2019-versie iets beter is in het verwerken van recentere apps en het jongleren van meerdere taken tegelijk. Ondanks dit feit werkt de iPad 2018 ook nog steeds snel en soepel.

Beide iPads hebben een 8.827 mAh batterij. Met andere woorden, de iPad 2019 geeft je 10 uur gemengd gebruik, evenals de iPad 2018. Helaas is er voor beide geen ondersteuning voor snelladen of draadloos opladen.

Ontwerp en duurzaamheid

De zevende generatie iPad is een beetje groter en zwaarder dan de zesde generatie iPad om het grotere scherm te herbergen, maar afgezien daarvan is de ontwerptaal precies hetzelfde. Er zijn aanzienlijke randen rond het scherm en een Touch ID-vingerafdruksensor aan de onderkant als je hem in portrait houdt. Beide hebben een sterke en duurzame aluminium behuizing, hoewel de nieuwe iPad de eerste is die gemaakt is van 100% gerecycled aluminium. Ze zijn verkrijgbaar in dezelfde drie kleuren: Zilver, goud of space grijs.

Beeldscherm

Met een extra halve inch beeldscherm hebben we eindelijk weer een tastbare verbetering gevonden in de nieuwere 2019 iPad. De iPad 2019 heeft een 10.2-inch scherm met een resolutie van 2.160 x 1.620 pixels, wat neerkomt op 264 pixels per inch. Het is qua kwaliteit, helderheid en scherpte precies hetzelfde Retina-display als in de iPad 2018, het is alleen iets groter.

Camera

Apple heeft bij de lancering van de 2019-versie van zijn standaardtablet de cameraconfiguratie in de basis-iPad ongewijzigd gelaten. Dat betekent dat je een single-lens 8 megapixel camera aan de achterkant krijgt en een 1.2 megapixel frontcamera voor FaceTime. Er is dus geen verschil tussen de twee tablets op het gebied van de camera.

Speciale functies

Hoewel beide iPads compatibel zijn met de eerste generatie Apple Pencil, heeft alleen de nieuwere versie een Smart connector. De iPad 2019 kan dienen als alternatieve laptop met zijn full-size Smart Keyboard. Het is echter wel belangrijk op te merken dat je dit Apple iPad-accessoire nog los dient aan te schaffen. Als je bedenkt dat je met dit accessoire de prijs van de iPad bijna verdubbelt, weten we niet hoeveel mensen dat ervoor over hebben.

Algehele winnaar: Apple iPad 2019

Wij denken dat de iPad refurbished 2019 de kampioen is in deze strijd, maar slechts een klein beetje. Het is slechts een halve inch extra scherm (diagonaal gemeten), een extra GB RAM en de slimme connector die we eerder bespraken. Met dat alles gezegd, vinden we het belangrijk om op te merken dat de cellulaire versie van de iPad 2019 Gigabit-klasse LTE-connectiviteit ondersteunt, die de snelheid van cellulaire gegevensverbindingen kan verdrievoudigen in vergelijking met de iPad 2018.

Als het erop aankomt, zie je nauwelijks het verschil tussen de twee iPads. Dus, als je al een iPad 2018-eigenaar bent, hoef je je niet echt te haasten om te upgraden. En als je twijfelt tussen de 2 basis tablets, ben je dus het voordeligst uit door te kiezen voor de iPad 2018, als de extra’s de meerprijs voor jou niet waard zijn. Je kunt de iPad 2018 refurbished kopen van Forza. Welke iPad je ook kiest, we hopen dat je kiest voor betaalbaar én duurzaam met een keuze voor refurbished en wensen je veel plezier met jouw aanwinst.