Seven Soul Motion
Image default
Electronica en Computers

MacBook kopen? Koop een refurbished exemplaar!

Heb jij al een MacBook gekocht. Nee?  Het zijn echt geweldige laptops. In dit artikel lees je waarom MacBooks zo’n populair en handig zijn. Er zijn veel zaken die een MacBook beter doet dan een Chromebook van Google of een laptop met Windows. 

Het intuïtieve besturingssysteem macOS

Iets wat de MacBook en andere producten van Apple echt goed voor elkaar heeft is de intuïtieve software. Wanneer je een applicatie of programma op de MacBook installeert, zal deze bijna altijd naar behoren werken. En krijg je niet te maken met allerlei sub-instellingen, menu’s bij het installeren en hoef je niet na te denken over technische termen waar je geen bal van begrijpt. Je gaat makkelijk en eenvoudig door de verschillende menu’s heen. Apple’s software is volledig afgestemd op de hardware. MacOs doet daarnaast opgeruimd en simpel aan.

Gemakkelijk een keuze te maken

Als je een MacBook koopt, hoef je al niet te kiezen tussen al die verschillende merken en specificaties. Hoogstens tussen twee of drie verschillende modellen. Dat scheelt denkwerk en angst om een foute keuze te maken. Bij een MacBook maak je niet zo snel een foute keuze zoals je die bij andere laptop-merken zou kunnen maken. Bij het kopen van een Apple product weet je gewoon dat de kwaliteit van een hoog niveau is. Hier hoef je je dan ook geen zorgen over te maken. 

Geen antivirus scanner nodig

Bij een MacBook heb je geen anti virusscanner, tot in tegenstelling bij een Windows laptop, waar je die zonder meer nodig hebt voor een veilig besturingssysteem. Dit komt doordat Apple het iOS platform zo heeft ontworpen dat er geen antivirus tools nodig zijn.

De batterijduur

Een MacBook gaat ontzettend lang mee op één acculading. Meer dan 10 uur. Dit is erg lang in vergelijking met de gemiddelde acculading van andere merken laptops, wat uitkomt op zo’n 5-6 uur gebruik. Er zijn hiervoor meerde oorzaken aan te wijzen: de doorontwikkelde software en zuinige processor. 

De kwaliteit van het beeldscherm

Waar MacBooks absoluut in uitblinken ten opzichte van andere merken laptops, is het beeldscherm. De schermen zijn altijd voorzien van een zeer hoge resolutie en hoog kleurcontrast. Apple noemt hun schermen retina schermen. Dit betekent dat de pixeldichtheid zo hoog is dat het menselijk oog geen individuele pixels kan waarnemen.

Waarom een refurbished MacBook kopen?

Steeds meer mensen maken de stap naar een refurbished MacBook. Apples’ laptop voordelen gaan goed samen het principe van refurbished. Refurbished betekent dat de laptop een tweedehands model betreft, welke opgeknapt en gereviseerd is voordat deze weer wordt verkocht. Omdat de notebook volledig is herzien, op zowel soft- als hardware, werkt een refurbished MacBook altijd zo goed als nieuw. Omdat het product wel tweedehands is wordt de laptop tegen een gereduceerd tarief verkocht. Zo koop je een MacBook doorgaans 20-30% goedkoper dan een nieuw model! Dat scheelt al gauw enkele honderden euro’s. Waar je bij nieuwe laptops garantie krijgt op de werking van het product, is dit ook bij refurbished het geval. Je krijgt bij iUsed Nederland twee jaar garantie op alle refurbished devices. Interesse gekregen in het kopen van een refurbished macbook? Vind het model waar jij jarenlang plezier van zal beleven.