Seven Soul Motion
Image default
Electronica en Computers

Speakers rechtstreeks op TV aansluiten

Speakers rechtstreeks op TV aansluiten

Speakers rechtstreeks op TV aansluiten is een eenvoudige klus met de uitleg in dit artikel. Luidsprekers rechtstreeks op de TV aansluiten kan met een externe versterker of met een oude versterker. Het verbinden van de twee is niet moeilijk, zolang je maar een bepaald aantal kabels thuis hebt of er snel aan kunt komen. Luidsprekers rechtstreeks op de TV aansluiten kan in slechts enkele stappen.

Eerst koop je zelf de benodigde kabels. Dan sluit je de systeemcomponenten op elkaar aan en test je tenslotte of alle functies werken. Luidsprekers rechtstreeks op een TV aansluiten kan heel gemakkelijk voor je worden!

De juiste kabels voor TV speakers

Voordat je luidsprekers rechtstreeks op je tv-toestel kunt aansluiten, moet je eerst alle benodigde kabels kopen. Ga op zoek naar verschillende soorten HDMI kabels op het internet, zodat je later alles klaar hebt voor dit project. Je moet weten dat HDMI kabels en de bijbehorende verbindingsstukken hiervoor het beste werken. Voor analoge toestellen kun je in elke elektronicawinkel gemakkelijk RCA kabels vinden .

Om muziek via je TV te spelen, vergeet je niet een hoofdtelefoonaansluitkabel te kopen, die je in de 3.5 mm hoofdtelefoonaansluiting van je TV toestel steekt. Als je thuis een oude versterker hebt rondslingeren, zorg dan dat hij een Universal Serial Bus (USB) poort of 3.5 heeft. Sluit je luidsprekers rechtstreeks aan op de USB poort.

Je speakers rechtstreeks op TV aansluiten in 5 stappen

Speakers rechtstreeks op de TV aansluiten in 5 stappen is relatief snel gedaan via de onderstaande stappen.

Stap 1: Bepaal welke kabel je nodig hebt

Er zijn een paar verschillende soorten kabels die je voor dit doel kunt gebruiken. Analoge audiokabels verbinden je luidsprekers met je televisie of PC monitor. Sluit een HDMI digitale AV kabel aan als je een nieuwer TV-toestel hebt. Als je computer een HDMI poort heeft, kun je het beste ook een HDMI kabel gebruiken – ook al klinkt het ingewikkeld, het aansluitproces is eenvoudig en duurt niet langer dan 10 minuten. Sluit RCA analoge audiokabels aan als je een oude televisietoestel hebt zonder HDMI ondersteuning.

Stap 2: plaats de speakers 

Volg deze richtlijnen bij het kiezen van de plaats voor je luidsprekers: Plaats je linker en rechter voorluidsprekers op ongeveer 60 cm afstand van je luisterplek, met de tweeters op oorhoogte. Plaats de middelste luidspreker tussen de twee voorste luidsprekers, met de tweeter naar beneden gericht naar de kijker.

Stap 3: Sluit de luidsprekers aan

Verbind alle zilver/rode aansluitingen met hun respectieve aansluitingen op je tv-toestel. Gebruik zo mogelijk vergulde fittingen voor een betere geleiding. Sommige TV’s kunnen een kleurcodering hebben, maar de meeste niet.

Stap 4: Zet de TV aan en stel het uitvoerapparaat in

Druk op de aan/uit toets van je TV’s afstandsbediening om hem aan te zetten. Kies “input” met de ingangstoets die je op de afstandsbediening van je TV vindt. Op de meeste TV’s is dit een getal tussen 1 en 4. Aangesloten apparaten verschijnen als inputs (bv. AV3). Kies de overeenkomstige ingang voor je luidsprekers.

Stap 5: Verbind je luidsprekers met de subwoofer

Als je aansluit op een subwoofer, raadpleeg dan de handleiding van je luidspreker/subwoofer voor details over de aansluitingen. Verbind alle rode aansluitingen met zwarte strepen met hun respectieve aansluitingen op je subwoofer door de kleuren op elkaar af te stemmen.

Je bent nu klaar om te genieten van kwaliteitsgeluid bij het kijken naar televisie of video’s!

Kijk voor meer informatie op Audiogigant.nl

 

https://audiogigant.nl/speakers/speakers-rechtstreeks-op-tv-aansluiten/