Seven Soul Motion
Image default
Entertainment

Kan je tijdens de middag ballonvaren met een luchtballon?

Je kan enkel tijdens het winterseizoen overdag kan ballonvaren. Als het gaat over  het winterseizoen dan zijn dit de maanden november, december, januari & februari. Tijdens deze maanden is er geen thermiek die een luchtballon onbestuurbaar maakt.

Dit zorgt dat wanneer wij met thermiek zouden vliegen, we de veiligheid van onze passagiers niet meer kunnen garanderen. De thermiek is vooral actief tijdens de zomerperiode, omdat het dan overdag veel warmer is dan tijdens de winterperiode.

 

Ballonseizoen

Het ballonseizoen in België is vooral actief tijdens de maanden maart, april, mei, juni, juli, augustus & september. Vermits het ballonseizoen dus hoofdzakelijk tijdens het zomerseizoen valt, vliegt C-Air ballonvaart hoofdzakelijk s’morgens en s’avonds.

Uiteraard worden er tijdens het winterseizoen ook vaarten georganiseerd. De weersomstandigheden zijn dan minder optimaal, waardoor we vaak niet kunnen ballonvaren in die periode.

Vermits C-Air ballonvaren hoofdzakelijk ochtendvaarten en avondvaarten kan aanbieden, wil wij jullie hierover graag verder informeren.

Ochtend ballonvlucht met een hete luchtballon

Tijdens een ochtend ballonvlucht stijgen wij op met een luchtballon voor zonsopgang. Wij landen dan voor de thermiek actief wordt. Een ballonvaart tijdens de ochtendglorie heeft absoluut zijn charmes. Je kan dan genieten van de rust en het prachtige landschap.

Het is echt uniek om vanuit de lucht de mensen te zien ontwaken. C-Air ballonvaren vindt persoonlijk de ochtend de prachtigste ballonvluchten. Het is vroeg ontwaken, maar het is meer dan de moeite waard. Een vlucht duurt bij C-Air ballonvaarten ongeveer één uur. Na de vlucht krijgen onze passagiers nog een hapje en een drankje aangeboden.

Indien jullie graag een ontbijt wensen na de ballonvaart, is dit op aanvraag steeds mogelijk.

Een avond ballonvaart met een ballon

Als je geen vroege vogel bent, kan je ook steeds kiezen voor een ballonvaart tijdens de avond. Wij spreken meestal een tweetal uur voor zonsondergang af. We zorgen ervoor dat wij voor zonsondergang aan de grond staan. In het donker is niet alles zichtbaar en de veiligheid van onze passagiers is voor C-Air ballonvaart prioriteit nummer één.

Ook een avondvaart met een hete luchtballon duurt ongeveer één uur. Na de landing maken wij het gezellig met een hapje en een drankje. Uiteraard is er ook een mogelijkheid om maaltijden te voorzien na de ballonvaart, maar dit is steeds op aanvraag.

Zowel bij een ochtendvaart als bij een avondvaart geven wij aan elke passagier een balloncertificaat. Als er nog andere wensen zijn, dan mag je die steeds doorgeven aan C-Air ballonvaarten. We verzorgen graag uw ballonvlucht op maat.

https://www.cair-ballonvaart.be