Seven Soul Motion
Image default
Hobby en vrije tijd

Professioneel dansen in 3 (niet zo gemakkelijke) stappen

Heb je je ooit gemotiveerd gevoeld om te leren dansen op professioneel niveau? Dan ben je in goede handen bij de choreografen van dansschool Amsterdam! Je zult ontdekken dat professioneel dansen niet alleen weggelegd is voor gevorderden, maar dat er zelfs voor beginners boeiende lessen zijn. Eigenlijk maakt het niet uit hoe je begint. Belangrijk is je doel en inzet om beter te worden in wat je graag doet. Onthoud daarom gewoon de volgende 3 stappen.

Stap 1: Blijf de lessen volgen (blijf trainen)

Wil je meer bereiken met dansen dan het gewoon op een hobby te houden? Het beste is om in dit geval de lessen te volgen bij een goede dansschool. De skills die je aanleert helpen je om in te zien of je je wilt richten op choreografie of dat je toch liever gaat voor bijvoorbeeld dansdocent. 

De coaches van Glo Entertainment Live begrijpen dat de kwaliteit van de trainingen of lessen die je krijgt uiteindelijk ook je niveau zullen bepalen. Ook is het hun opgevallen dat de meeste dansers begonnen met dansen bij lokale studio’s of door YouTube filmpjes te bekijken. Maar hun advies naar degenen die professioneel willen worden in een bepaalde dansstijl is om toch uit te kijken naar een erkende trainer.

Stap 2 Maak een professionele choreografie portfolio

Doe je best om de stappen die je tijdens de lessen hebt geleerd te onthouden, zodat je ze later kunt toepassen bij optredens. Het onthouden van een goede choreografie kan volgens de docenten van dansschool Amsterdam voor sommigen een uitdaging zijn. Ze raden daarom aan om een choreografie portfolio te maken. Een creatieve manier om dit te doen, is door foto’s of plaatjes te gebruiken. Elk beweging heeft een naam.  Zoek dus de bewegingen op het internet en print ze uit. Maak vervolgens een portfolio van de danspassen. Dit brengt je een stap dichter bij je doel, namelijk het beste halen uit de lessen.

Nog een reden om een choreografie portfolio te maken, is om ervoor te zorgen dat je niet te lang nadenkt over de volgorde van de bewegingen. Als je echt van dansen houdt, laat je je meenemen door de muziek en met zo een portfolio heb je al een visueel beeld van de pas in gedachten. Het volgende is je lichaam gewoon laten bewegen op de muziek. Gespannenheid zal jouw bewegingen negatief beïnvloeden. Daarom is bij dansen op professioneel niveau een relaxte houding belangrijk, zodat je bewegingen goed tot uiting komen.

Stap 3 De choreografie loslaten

Nadat je de choreografie onder de knie hebt en je bewegingen er natuurlijk uitzien, moet je het nu loslaten. Dit kun je zelfs al doen wanneer je denkt dat je het onderdeel nog niet helemaal beheerst. Voor de choreografen van Glo Entertainment Live is dansen te vergelijken met de vrijheid van meningsuiting. Je denkt er niet aan alle bewegingen perfect te kunnen doen, maar dat hoeft ook geen belemmering te vormen. En onthoud: waar er passie is, is er automatisch perfectie!

 

https://www.glo-entertainment-live.com/dansschool-amsterdam/