Seven Soul Motion
Image default
Sport

3 soorten sportprijzen voor jouw voetbaltoernooi

Ga je een voetbaltoernooi organiseren? Leuk! Daar horen natuurlijk ook mooie sportprijzen bij. Nederland is echt een voetballand. Het is zelfs volkssport nummer 1. Meer dan één miljoen mannen en jongens beoefenen de sport. Dat is meer dan de overige top 10 sporten, waaronder hockey en tennis, bij elkaar! Bij vrouwen is voetbal aanzienlijk minder populair, met ongeveer 150.000 voetballende dames is deze tak van sport een stuk kleiner. Maar het vrouwenvoetbal is wel één van de hardst groeiende sporten in Nederland. Goed, genoeg cijfers over voetbal, op naar de sportprijzen!

De bokaal: een luxe sportbeker als wisseltrofee

In 1865 werd in Nederland de eerste voetbalwedstrijd gespeeld in Enschede. Grappig genoeg waren de spelers niet Nederlands. Het was een wedstrijd tussen Britse textielarbeiders en de Britse delegatie uit Den Haag. In dezelfde periode vond een oeroud model praalbeker zijn weg naar de sportwereld. De bokaal werd in 1873 uitgereikt aan de winnaar van de Schotse voetbalcompetitie, één van de oudste competities ter wereld. Een paar jaar later in 1877 werd de kenmerkende beker met zijn grote oren ook voor het eerst uitgereikt tijdens een tenniswedstrijd in London. De Wimbledon trofee was geboren.

Een bokaal is dan ook een prachtige prijs met een rijke historie en een schitterende trofee om in te zetten als wisseltrofee bij voetbaltoernooien!

Een kampioensschaal voor in de prijzenkast op de club

Iedere voetbalfan herkent de kampioensschaal als dé prijs die wordt uitgereikt aan het winnende team van de eredivisie. Deze wordt sinds 1985 ieder jaar door hetzelfde bedrijf vervaardigd. De Tingieterij in Alphen is een ambachtelijk bedrijf dat de kunst van het tin gieten nog altijd beheerst. Een onbetaalbare vaardigheid voor de meeste kleine clubs. Dankzij moderne productietechnieken is het echter mogelijk om een replica van de kampioensschaal te kopen van kunststof. Of je laat er speciaal één maken voor in de prijzenkast op de club.

Een gouden medaille voor iedereen in het team

Voetbal is een teamsport. Iedere speler draagt zijn steentje bij. Daarom zou je ook kunnen overwegen om iedere speler zijn of haar eigen trofee te geven. Een gouden medaille is een prachtig en blijvend aandenken aan het toernooi en is voor relatief weinig geld in te kopen.