Seven Soul Motion
Image default
Sport

Gek van sport? Maak van je hobby je werk!

Is het altijd al uw droom geweest van uw hobby uw werk te maken? Houdt u van sporten? Dan is uw droom wellicht binnen handbereik. Om personal trainer te worden zijn er geen gecompliceerde en/of lange opleidingen nodig, iets wat veel mensen vaak wel denken. Een opleiding personal trainer kost geen 4 jaar, maar in sommige gevallen maar 4 maanden. Zo kunt binnen aanzienlijke tijd aan de slag met uw droombaan, ideaal. Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden voordat u aan de slag binnen dit vakgebied. De belangrijkste zaken worden in dit artikel besproken en verhelderd.

Wat doet een personal trainer?

Een personal trainer beschikt over genoeg kennis om uw fysieke/mentale situatie in te schatten en u op basis van deze inschatting tips te geven over sport en voeding. Door middel van deze tips probeert de personal trainer zijn/haar klant te helpen met het behalen van sport gerelateerde doelen. Buiten het geven van tips op het gebied van sport en voeding is het als personal trainer ook de bedoeling dat u inspireert en motiveert, uw klanten mogen niet zomaar opgeven en dat is waar u voor staat.

Wat heb ik nodig om een goede personal trainer te zijn?

Uiteraard zijn er een aantal basisaspecten die u kunnen helpen bij het zijn van een goede personal trainer. Als u niet beschikt over deze competenties wil dat niet zeggen dat u niet aan de slag kunt als personal trainer, maar deze competenties zijn wel een sterke basis voor een goede personal trainer. Uiteraard is het fijn om een passie te hebben voor sport, deze kunt u overdragen op uw klanten en u kunt de klanten hiermee motiveren. Om geloofwaardig over te komen op uw klanten is het van belang er zelf fit uit te zien, de klanten zullen uw tips sneller aannemen omdat het bij u kennelijk ook heeft gewerkt. Verder is het belangrijk dat u een praatje kunt maken met de klanten, sociaal vaardig zijn is absoluut een pre.

Personal training

Hoe ziet de toekomst eruit?

Er is veel vraag naar personal trainers en dit zal naar verwachting ook zo blijven. Fijn om te weten dat u dus verzekerd bent van een baan na afronding van de opleiding personal trainer. Verder kunt u zich eindeloos blijven ontwikkelen in dit vakgebied, er zijn namelijk genoeg mogelijkheden tot specialisatie. U kunt zich bijvoorbeeld specialiseren in voeding, bootcamps en ga zo maar door. Deze specialisaties zijn altijd een meerwaarde voor u als sollicitant, ook vergroot u uw waarde als personal trainer.