Seven Soul Motion
Image default
Sport

Sporthorloge dames: de beste volgens de consumentenbond

Getest: sporthorloge dames

Sporthorloge dames model kopen? We hebben verschillende sporthorloge dames modellen van Polar en Garmin getest. Met de volgende beide sporthorloges kun je zeer uitgebreid je prestaties meten.

Polar sporthorloge dames

Voor de fanatieke sporter is er de Polar Vantage M €199 en Polar Vantage V €349 is meer een multi-sport horloge en geschikt voor fanatieke hardlopers, fietsers en zwemmers. Beide sporthorloges zijn geschikt voor vrouwen en hebben een ingebouwde hartslagmeter om tijdens een training nauwgezet je prestaties te volgen. 

Met gps meet je tijdens het hardlopen en fietsen je tempo, afstand en tijd. Op het scherm van het horloge lees je af hoe hard je gaat. Zo kun je dus je snelheid meteen aanpassen als je ziet dat je sneller of langzamer gaat dan je volgens schema zou moeten lopen of fietsen. Via de bijbehorende app kun je achteraf op je smartphone uitgebreid inzicht krijgen in je prestaties. 

Polar Vantage M versus Polar Vantage V

De Polar Vantage V heeft enkele functies die de goedkopere Vantage M niet heeft. De Polar Vantage V kan je loopvermogen meten. Het sporthorloge meet dan met de ingebouwde barometer de kracht van je afzet. Met deze data kun je nog beter trainen en presteren. Nog een extra van de Polar Vantage V is dat het je een hersteladvies kan geven. Het horloge houdt goed in de gaten wanneer jij je rust moet pakken en vertelt wanneer je weer hersteld bent en klaar voor de volgende training. 

Garmin sporthorloge dames

Wat is het beste sporthorloge dames? Garmin heeft geen sporthorloges speciaal voor vrouwen op de markt gebracht. Alle Garmin horloges zijn uniseks. De Forerunner 25, Forerunner 35, Forerunner 30 zijn wat smaller en minder zwaar, waardoor ze geschikt zijn voor dames én heren met smallere polsen. Ook kun je kijken naar de activity trackers van Garmin. Deze zijn over het algemeen smaller en wat minder lomp dan sporthorloges. 

We hebben nog 2 sporthorloges dames modellen getest: de Suunto Spartan Trainer Wrist HR voor €349 te koop en de Garmin Forerunner 935 te koop vanaf €199. Deze horloges zijn elegant en zeer geschikt voor vrouwen om je hardloopprestaties te meten.  Deze hardloophorloges hebben gps om je trainingsrondes goed vast te leggen. Op het scherm zie je tijdens het lopen welke afstand je hebt afgelegd en in welk tempo je loopt. Na het lopen kun je via een app op je smartphone zien welke route je hebt afgelegd en hoe snel je hebt gelopen. Beide sporthorloges doen kunnen nauwkeurig je hartslag meten. Met een hartslagmeter krijg je een goed beeld van je conditie en kun je nauwgezet trainen voor een bepaald doel. Bekijk de bijzonderheden per hardloophorloge: De Garmin Forerunner 935 heeft een accuduur van 20 dagen en heeft een fijn scherm. De Suunto Spartan heeft een hoger verbruik en is al naar 10 dagen leeg.

Ons favoriete Garmin sporthorloge dames?

De Vivoactive 4S is het beste Garmin sporthorloge dames model. De Vivoactive 4S ziet er erg elegant uit en wordt geleverd in 4 kleurvarianten: wit met roségouden bezel. 

Sporthorloge dames voor smalle pols

Let op bij het kopen van een sporthorloge dames model. De meeste sporthorloges zien er erg grof en mannelijk uit. De meeste vrouwen hebben dunnere polsen dan mannen. Zoek daarom een sporthorloge voor vrouwen met een horlogekast van 34 mm t/m 40 mm. Dan past het horloge goed om je pols en kun je deze de hele dag tijdens het sporten en op werk dragen. Het sporthorloge kan al je activiteiten bijhouden, waaronder hardlopen, fietsen, zwemmen en golfen. De hartslag wordt gecontroleerd op je pols, waardoor er geen borstband nodig is.  Voor jouw veiligheid heeft de Vivoactive 4S de mogelijkheid om jouw activiteit uit te zenden met behulp van Garmin’s Livetrack. Dit is een link naar e-mailcontacten (of naar Facebook en Twitter). Via de link kan iedereen je locatie op een kaart in real-time volgen. 

 

Waar moet je op letten bij een sporthorloge dames?

Functies

Waar wil je jouw sporthorloge voor gaan gebruiken? Als je wilt gaan zwemmen, is het belangrijk dat je sporthorloge waterdicht is. Wil je op basis van hartslag meten, dan is een nauwkeurige hartslagmeter erg belangrijk. Wil je het sporthorloge dames de hele dag dragen? op je werk en thuis? dan wil je een elegant en dun sporthorloge hebben.

 

Batterij

De meeste sporthorloges gaan circa 20 dagen mee op 1 batterijlading. Vind je het irritant om het sporthorloge iedere week op te laden? Let dan op de accuduur.

GPS

Wat kun je allemaal met gps in een sporthorloge?

Voor serieuze hardlopers is gps een belangrijke furnctie van het sporthorloge. Door GPS kun je tijdens een training of wedstrijd ziet hoe hard je loopt. Op basis van deze data kun je op de ideale snelheid gaan hardlopen. 

https://sporthorloge.info/sporthorloge-dames/