Seven Soul Motion
Image default
Mode en Kleding

Dit zijn de twee grootste mode-iconen allertijden!

De mode wereld is volledig ontstaan door individuen van over de hele wereld die de grenzen hebben verlegd, nieuwe stijlen hebben ontwikkeld en daardoor totaal nieuwe manieren hebben geintroduceerd waarin we ons tegenwoordig doen kleden. Deze mode-iconen hebben daarom een blijvende inmpact op de industrie en worden nogsteeds bewonderd door hun unieke stijl en persoonlijkheden. In deze blog gaan we kijken wie die twee grootste mode-iconen waren en of er ook nieuwe mode-iconen op de planken staan, zoals bijvoorbeeld in de Amsterdam clothing store.

Coco Chanel

Coco Chanel, zij wordt toch wel beschouwd als hét mode-icoon van de 20e eeuw. Deze in 1883 geboren vrouw in Saumur, Frankrijk, zorgde ervoor dat vrouwen in meer casual, sportieve dameskleding konden rondlopen. Daarnaast maakte dit mode-icoon ook juwelen, handtassen en verschillende parfums. In 1921 ontwierp ze bijvoorbeeld haar parfum ‘Chanel Nº5’ het meest verkochte parfum allertijden. Dit was namelijk het eerste parfum dat vrouwen niet naar bloemen deed laten ruiken. Chanel vond namelijk dat een vrouw als vrouw moest ruiken, en niet als een roos.

Christian Dior

Deze in 1905 geboren Fransman, staat tegenwoordig nogsteeds torenhoog als het gaat om beroemde mode-iconen van deze wereld. Deze status heeft hij te danken aan het ontwerpen van een revolutionaire look genaamd ‘New Look’. Dit ontwierp hij in 1947 en moest ervoor zorgen dat de hele mode-industrie op zijn kop zou staan. Na de soberheid van de lange oorlogsjaren bracht Dior namelijk een nieuw tijdperk aan voor de vrouwelijke elegantie, door te werken met smalle tailles en uitlopende rokken. Dit was daardoor een gigantische sensatie, wat ervoor zorgde dat Dior de eerste modeontwerper was die zijn merk internationaal deed uitbrengen. Hij opende niet veel later namelijk winkels in Parijs, New York, London én Tokio. Het wereldwijde merk krijg al snel het symbool van luxe en stijl. Iets wat Snow Peak ook graag wilt bereiken.

 

https://tenuedenimes.com/collections/snow-peak