Seven Soul Motion
Image default
Mode en Kleding

Geboortestenen: de betekenis en achtergrond van deze kleurrijke sieraden

Alsof ze uit het niets kwamen, lijkt het of geboortesteen sieraden niet meer weg te denken zijn uit de nieuwste juwelen collecties. Maar wat zijn deze kleurrijke steentjes nu eigenlijk? Wat is de oorsprong ervan en hoe kun je ze het beste dragen? Hieronder lees je over de mooiste merken die deze nieuwe trend helemaal omarmd hebben, zoals de geboortesteen ketting.

Wat is een geboortesteen?

De geboortesteen is uit vroegere tijden een edelsteen die symbool staat voor de maand waarin iemand is geboren. Het kan ook verwijzen naar het sterrenbeeld van die persoon. Hoewel het natuurlijk prachtig is om echte edelstenen hiervoor te gebruiken, zie je steeds vaker dat de kleuren van de maanden zijn verwerkt in de sieraden. Sommige edelstenen als diamant en jade zijn te kostbaar om doorgaans te verwerken in een betaalbaar juweel.

Hoe draag je geboortestenen?

Het mooiste om de maanden van je geliefden bij je te kunnen dragen, is door ze aan een fijn kettinkje te hangen of in een armband te verwerken. Sieradenmerk LOVY heeft alle twaalf maanden en kleuren vertaald naar nu en voor elk steentje een Swarovski kleur uitgekozen. Ze heb je van januari tot en met december een aparte kleur. Ze verwerken deze in zilveren kettingen en armbanden, maar je kan de steentjes ook los als bedel bestellen en aan je eigen sieraad bevestigen.

Eenvoudige en voordelige symbolische sieraden

Het voordeel van de symbolische stenen is dat je op een eenvoudige en betaalbare manier je kinderen (en andere geliefden) bij je kan dragen. En makkelijk uitbreiden, mocht er bijvoorbeeld een kindje bij komen. Je kan dan een extra geboortesteen bedeltje aan je ketting bestellen en op die manier je sieraad weer updaten. 

Voor wie?

Uit ervaring zijn deze kleurrijke sieraden vooral favoriet bij moeders en oma’s. Ze dragen op die manier hun kinderen bij zich. En zeker voor oma’s kan het aantal kleinkinderen oplopen. Het is dan best kostbaar om voor elk kind een naambedel te laten maken en de kleurrijke en glinsterende Swarovski kristallen geven dan een mooi effect samen. Qua prijs moet je denken aan ongeveer 4 euro per bedel en 3 euro als zo’n geboortesteen in een sieraad verwerkt wordt. Ga wel uit van een duurzaam materiaal zoals echt zilver, want op die manier heb je lang plezier van je sieraad.

Tijdens Moederdag, Valentijnsdag, Kerst en op verjaardagen is dit een speciaal sieraad dat echt heel erg persoonlijk is en wat zeker een schot in de roos is bij vrouwen met kinderen en/of kleinkinderen. Zeker als je de achtergrond erbij verteld zodat ze weten waar de gekleurde steentjes voor staan. Ze draagt ze dan met extra veel liefde en denkt elke keer dat ze ze ziet aan haar lieve kindjes.

Oude traditie in een fris nieuw jasje

Kortom: die geboortestenen zijn echt voor altijd. Zie ze als een hele oude traditie die nu in een nieuw jasje wordt gegoten. Heb je interesse in bijvoorbeeld een mooie zilveren ketting met de geboortemaanden van je kinderen? Neem dan zeker een kijkje in de webshop van LOVY sieraden. Ze hebben een webshop met heel veel verschillende mogelijkheden en ze leveren in Belgie en Nederland.

https://lovysieraden.nl/geboortesteen-ketting-zilver