Seven Soul Motion
Image default
Mode en Kleding

Nieuwe jas voor op de fiets nodig?

Nieuwe jas voor op de fiets nodig?

Ga jij regelmatig met de fiets naar je werk, dan is een goede jas natuurlijk geen overbodige luxe. Vooral tijdens de herfst- en wintermaanden, kan de temperatuur nog wel een flink dalen en de regen met bakken uit de lucht komen vallen. Hoe fijn is het dan dat je de beschikking hebt over een lekkere warme regenjas, die je niet alleen droog houdt, maar er ook nog eens voor zorgt dat je lekker warm blijft. Omdat het niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid is dat ze een regenjas aan de kapstok hebben hangen en de meesten denken dat een normale jas voldoende is, hebben we een aantal handige tips voor je.

 

Een regenjas niet ook winddicht

Het dragen van een regenjas is natuurlijk niet alleen bedoeld om droog te blijven. Wist je namelijk dat deze jassen ook perfect zijn tegen de koude wind? Dit komt doordat de jassen worden gemaakt van een speciaal materiaal dat waterafstotend en dus ook winddicht is. Zo houdt deze jas je dus niet alleen lekker droog, maar zorgt het er ook voor dat je goed warm blijft. Kijk daarom dus ook goed welke regenjas dames je uitkiest. Het zou zonde zijn om alleen te kiezen voor een jas die waterafstotend is, maar verder qua warmte niet heel erg veel te bieden heeft. Dan kun je deze jas tijdens de herfstmaanden prima dragen, maar wanneer het kwik onder nul komt, wordt het een heel ander verhaal.

 

Zorg voor een lange jas

Tijdens het fietsen naar je werk vang je natuurlijk flink wat wind. Niet alleen is het dan belangrijk om je bovenlichaam goed warm en ook droog te houden, maar ook je bovenbenen krijgen het nodige te verduren. Het is dan dus ook aan te raden om te kiezen voor een wat langere jas, zodat je een stuk warmer blijft. Een lange regenjas kind is daarentegen dan weer niet heel verstandig om te doen. Kinderen bewegen namelijk nogal veel, waardoor het niet heel prettig is om te kiezen voor een jas die tot over de knieën van je kind komt. Hierdoor zullen ze worden beperkt in hun bewegingsvrijheid, waardoor de kans groter is dat ze misschien zelfs wel kunnen vallen.

 

Breng een bezoek aan de winkel

Het is handig om online een nieuwe jas uit te zoeken, maar voor wat extra advies kun je natuurlijk veel beter naar de winkel toe gaan. Vooral wanneer je op zoek bent naar een specifieke jas voor bijvoorbeeld hiken of mountainbiken. Door te kiezen voor een outdoor winkel, kunnen de medewerkers niet alleen persoonlijk advies geven, maar kunnen ze ook direct al je vragen beantwoorden. Vooral een specifieke jas kan namelijk een stuk duurder zijn, waardoor het wel prettig is dat je een goede keuze maakt. Neem er dus rustig de tijd voor en maak geen overhaaste beslissing. Er namelijk niets zo vervelend als natte of klamme kleding, terwijl je vervolgens nog de hele dag moet werken. Zorg er dus voor dat je weet wat je zoekt, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt maken.