Seven Soul Motion
Image default
Hobby en vrije tijd

Soorten barbecues

Er zijn veel verschillende soorten barbecues voor veel verschillende niveau kok. Het soort barbecue is ook erg afhankelijk van waar je bent. Zo heb je in de VS zelfs per staat verschillende soorten barbecue. In deze blog zullen wij enkele verschillende soorten barbecue toelichten.

Whole hog

Een van de Amerikaanse traditionele barbecues is de zogenaamde whole hog barbecue. Hierbij wordt een heel varken in een speciaal gemaakte barbecue gestopt en langzaam gekookt. Per staat zijn er dan ook verschillende methodes van bereiding. In sommige staten zijn de temperaturen hoger en is het varken maar 12 uur in de barbecue soms is de temperatuur lager en kunnen ze tot 24h in de barbecue zijn

Smoker

Een smoker is een barbecue die een beetje op een stoomtrein lijkt. Een smoker maakt het mogelijk om thuis langzaam gedurende lange tijd iets langzaam te koken. Een vaak gemaakt recept in een smoker is gerookte vis. De smoker is erg populair voor thuischefs die het barbecueën net een klein stapje omhoog willen zetten.

Weber grill

Een weber barbecue is het goedkoopste instap model voor een barbecue en is in veel mensen hun schuur wel te vinden. Dit model werkt op normale houtskolen en is het beste voor mensen die snel wat worstjes of karbonaadjes willen grillen. Als je enige plannen voor het barbecueën zijn om lekker metje vrienden te grillen dan is dit model super.

Keramische barbecue

Een keramische barbecue is net een stapje hoger dan de gewoonlijke barbecue. Meestal zijn ze in de vorm van een groot ei en kun je ze sluiten. Zo kun je erg hoge temperaturen behalen binnen de grill. De keramische buitenkant is ook een stuk beter afgewerkt dan een weber grill. Deze gril is voor serieuze chefs en kosten meestal ook best een smak geld.

https://outathome.be/product-categorie/vuur/barbecues/keramische-barbecues/